E.ON Romania: Pretul gazelor din productia interna este tinut "in jos" in mod artificial

Data publicarii: 29-09-2010 | Afaceri

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte pe teme energetice, ca pretul gazului din productia interna este tinut in mod artificial la o valoare scazuta (ajungand in prezent la circa 150 dolari/mia de metri cubi, n.r.).

"Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) era independenta acum doi ani. Acum a fost transferata in sistemul bugetar. ANRE pare ca acum nu este independenta politic, iar argumentele sociale sunt singurele care primeaza. Ea trebuie sa existe, dar pentru ceilalti clienti trebuie sa existe si o piata libera", a afirmat Hajdinjak.

Altfel, in opinia CEO-ului E.ON Romania, tara noastra, din punct de vedere energetic, este foarte interesanta. "Are toate resursele necesare pentru a produce energie", a mai spus Hajdinjak. Insa, in opinia acestuia, autoritatile romane trebuie sa respecte niste reguli clare: "Sa reduceti birocratia si sa faceti o legislatie clara care sa asigure siguranta investitiilor si care sa asigure competitivitate".

Frank Hajdinjak considera totodata ca, in Romania, exista multa energie care este acoperita de contracte incheiate cu mult timp inainte si care acopera o cantitate semnificativa de energie pe piata, astfel ca "nu avem un flux comercial fluid in Romania".

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza din 2005, in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: